MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
Potrebno je
- 200 g graška
- 200 g tikvica
- 200 g paradajza
- 1,5 l temeljca
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 šolja makarona
- 2 kašike maslinovog ulja
- pola celera
- svež peršun
- so, biber
- malo parmezana
Priprema:
Ulje zagrejte na tiganju, pa dodajte luk, beli luk, šargarepu, celer i tikvicu seckane na sitne kockice. pa Dinstajte oko 5 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz i dinstajte još 3 minute. Nalijte temeljac i 2 šoljice vode, pojačajte vatru, pa pustite da zakuva. Umešajte testeninu i kuvajte otkriveno dok se testenina i povrće ne skuvaju. Zatim dodajte grašak, začine po ukusu, pa kuvajte još nekih 15-ak minuta. Pospite sveže seckanim peršunom i služite čorbu dok je još vruća, sa posutim parmezanom odozgo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)