MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.

minestrone čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g graška
  • 200 g tikvica
  • 200 g paradajza
  • 1,5 l temeljca
  • 1 glavica luka
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja makarona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • pola celera
  • svež peršun
  • so, biber
  • malo parmezana

Priprema:

Ulje zagrejte na tiganju, pa dodajte luk, beli luk, šargarepu, celer i tikvicu seckane na sitne kockice.  pa Dinstajte oko 5 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz i dinstajte još 3 minute. Nalijte temeljac i 2 šoljice vode, pojačajte vatru, pa pustite da zakuva. Umešajte testeninu i kuvajte otkriveno dok se testenina i povrće ne skuvaju. Zatim dodajte grašak, začine po ukusu, pa kuvajte još nekih 15-ak minuta. Pospite sveže seckanim peršunom i služite čorbu dok je još vruća, sa posutim parmezanom odozgo.

Komentari (0)

Loading