MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
Potrebno je
- 200 g graška
- 200 g tikvica
- 200 g paradajza
- 1,5 l temeljca
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 šolja makarona
- 2 kašike maslinovog ulja
- pola celera
- svež peršun
- so, biber
- malo parmezana
Priprema:
Ulje zagrejte na tiganju, pa dodajte luk, beli luk, šargarepu, celer i tikvicu seckane na sitne kockice. pa Dinstajte oko 5 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz i dinstajte još 3 minute. Nalijte temeljac i 2 šoljice vode, pojačajte vatru, pa pustite da zakuva. Umešajte testeninu i kuvajte otkriveno dok se testenina i povrće ne skuvaju. Zatim dodajte grašak, začine po ukusu, pa kuvajte još nekih 15-ak minuta. Pospite sveže seckanim peršunom i služite čorbu dok je još vruća, sa posutim parmezanom odozgo.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
Komentari (0)