NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
Saveti za savršenu čokoladnu glazuru
Suva činija
Potrebno je da posude koje koristite budu potpuno suve, da ne bi došlo do grudvica ili stvrdle čokoladu.
Temperatura
Temperatura ne treba da bude viša od 50 stepeni ako topite tamnu čokoladu, tj. 40 do 45 ako topite belu ili mlečnu.
Manji komadi
Pre topljenja isecite čokoladu na manje komade, em ćete da skratite proces em neće da dobije gorak ukus zbog previše zagrevanja.
Nemojte da koristite varjaču
Najbolje je da koristite metalnu kašiku ili špatulu. Drveni pribor može da privuče vlagu ili mirise jela, što može da upropasti glazuru.
Možda vas zanima:
NAJČEŠĆE GREŠKE KOD PRAVLJENJA SLAVSKOG KOLAČA Omaknu se i iskusnim domaćicama, a ovo je razlog
Kako da slavski kolač ne popuca po površini, pročitajte u nastavku.
ODMASTITE POSUDE ZA TREN OKA Bez mučenja i struganja, a blistaće se kao nove
Lako uklonite tvrdokorno ulje iz tiganja i očistite zagorelu hranu sa površine posuđa.
OČISTITE REŠETKE ŠPORETA BEZ MUKE I RIBANJA Potrebna vam je samo ova namirnica, a nije soda bikarbona
Jednostavna namirnica bez koje mnogi ne započinju jutro očistiće rešetke začas.
DODAJTE OVO U PASULJ I RECITE ZBOGOM NADUTOSTI Jednostavan trik koji svaki put uspe
Ako i vas muli problem nadutosti stomaka kada jedete pasulj, primenite ovaj koristan savet.
KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Neodoljivo pecivo idealno za doručak ili užinu, uz jogurt ili kiselo mleko
Mekane i sočne, najbolje stavite duplu meru.
ŽITO BOMBICE Slatki zalogajčići koji se tope u ustima, a nestaće sa stola čim se postave
Žito na drugačiji način oduševiće goste.
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
KAD KUVAJTE KAFU NEMOJTE DA RADITE OVO 4 najčešće greške i kako da ih otklonite, ukus će biti savršen
Ako kafu previše mešate ubićete joj ukus, ali i druge česte greške koje domaćice prave pri pripremi omiljenog napitka.
KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav
Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.
Komentari (0)