JESENJI LATE SA BUNDEVOM Aromatični napitak koji će vas okrepiti u trenu, a cimet mu daje poseban šmek
Aromatična kafa sa bundevom osvaja na prvi zalogaj, a evo kako možete sami da je napravite.
Potrebno je
Za sirup:
- 180 g šećera
- 360 ml vode
- 6 štapića cimeta
- 1 kašičica mlevenog karanfilića
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 4 kašičice pirea od bundeve
Za kafu:
- 240 ml mleka
- 1 espreso ili 30 ml jače pripremljene kafe
- 3 kašičice sirupa
- šlag
- cimet
Priprema:
U jednom loncu pomešajte šećer i vodu pa zagrejte do ključanja. Dodajte cimet, karanfilić, đumnbir, oraščić i pire od bundeve, pa kuvajte još 20 minuta na srednje jakoj vatri. Kroz gazu u čistoj boci procedite sirup, pa pustite da se ohladi. Zagrejte mleko na šporetu pa napravite kafu. U šolju sipajte sirup i kafu pa dobro promešajte. Nalijte vruće mleko. Na kraju, dekorišite kafu šlagom i pospite cimetom. Uživajte u toplom napitku!
Možda vas zanima:
NAJČEŠĆI MITOVI O KAFI Svi je piju, ali da li je zaista štetna po zdravlje?
Postoji više mitova vezanih za štetnost kafe, a sa druge strane, popularnija je nego ikada.
PINK LATE Aromatična kafa osvaja na prvi gutljaj, a ovo povrće joj daje boju
Neobične boje i jake arome, pravićete stalno.
FRAPE SA KOKOSOVIM MLEKOM Kafa koja vraća uspomene sa mora, a rashladiće vas u trenutku
Preukusna kafa na bazi biljnog mleka biće pogodna i za one koji poste.
GRČKI FRAPE MIRIŠE NA MORE Po originalnom receptu, a rahladiće vas za tren
Omiljena letnja kafa na domaći način, pravićete stalno.
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
NAJUKUSNIJE SLAVSKO ŽITO ZA SVETU PETKU Po starom tradicionalnom receptu, a tajna je u ovom sastojku
Pravoslavni hrišćani 27. oktobra slave veliki praznik Sv. Petku, a evo i predloga za najbolje slavsko žito.
Komentari (0)