KROASAN TORTA Kremasta i izdašna, u neodoljivom spoju omiljenog deserta sa poslasticom

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica ukrasiće svaki važni događaj.

kroasan torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g keksa
  • 3 pudinga od vanile
  • 1 veliko pakovanje kroasana od čokolade
  • 1 veliko pakovanje kroasana sa ukusom vanile
  • 1,2 l mleka
  • 2 margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g lešnik krema
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 10 kašika brašna
  • 10 kašika šećera
  • 3 kašike gustina
  • oko 300 g šlaga

Priprema

U 1,2 litra mleka skuvajte pudinge od vanile sa brašnom, šećerom i gustinom. Ostavite da se prohladi. Umutite margarine sa šećerom u prahu pa smesu sjedinite sa prohlađenim pudingom.  Podelite smesu na 2 dela. U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade. Keks umačite u mlako mleko pa ređajte na tacnu. Premažite braon fil preko keksa. Zatim ređajte kroasane umočene u mleko, naizmenično one sa čokoladom i sa vanilom. Žuti fil nanesite preko kroasana. Premažite sa lešnik kremom. Dekorišite tortu šlagom. Prijatno!



.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading