KROASAN TORTA Kremasta i izdašna, u neodoljivom spoju omiljenog deserta sa poslasticom
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaki važni događaj.
Potrebno je
- 300 g keksa
- 3 pudinga od vanile
- 1 veliko pakovanje kroasana od čokolade
- 1 veliko pakovanje kroasana sa ukusom vanile
- 1,2 l mleka
- 2 margarina
- 200 g šećera u prahu
- 200 g lešnik krema
- 100 g čokolade za kuvanje
- 10 kašika brašna
- 10 kašika šećera
- 3 kašike gustina
- oko 300 g šlaga
Priprema
U 1,2 litra mleka skuvajte pudinge od vanile sa brašnom, šećerom i gustinom. Ostavite da se prohladi. Umutite margarine sa šećerom u prahu pa smesu sjedinite sa prohlađenim pudingom. Podelite smesu na 2 dela. U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade. Keks umačite u mlako mleko pa ređajte na tacnu. Premažite braon fil preko keksa. Zatim ređajte kroasane umočene u mleko, naizmenično one sa čokoladom i sa vanilom. Žuti fil nanesite preko kroasana. Premažite sa lešnik kremom. Dekorišite tortu šlagom. Prijatno!
.
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)