ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
Potrebno je
- 35 g kvasca
- 300 ml mleka
- 800 g brašna
- 600 g maka
- 1 celo jaje
- 2 žumanaca
- kora limuna
- šoljica ulja
- mala kašičica soli
- 5 kašika šećera
- 6 kašika šećera
- malo mleka
Priprema
U 300 ml mleka otopite kvasac pa dodajte po kašiku šećera i brašna. Ostavite na toplom da se kvasac aktivira. U jednoj posudi umutite žumanca sa 4 kašike šećera. Dodajte ulje i so. Postepeno umešajte brašno i kvasac sa mlekom. Zamesite srednje meko testo. Prekrijte i ostavite da naraste. U šerpicu stavite mleko da prokuva. Dodajte šećer i mak, pa mešajte par minuta na ringli. Napravite 2 jufke od testa, pa svaku oklagijom razvucite na debljinu prsta. Nanesite fil pa urolajte u štrudlu. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudle. Pokrijte ih i ostavite tako pola sata. Premažite žumancem štrudle. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na umerenoj temperaturi. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva
Savršena i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)