ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
Potrebno je
- 35 g kvasca
- 300 ml mleka
- 800 g brašna
- 600 g maka
- 1 celo jaje
- 2 žumanaca
- kora limuna
- šoljica ulja
- mala kašičica soli
- 5 kašika šećera
- 6 kašika šećera
- malo mleka
Priprema
U 300 ml mleka otopite kvasac pa dodajte po kašiku šećera i brašna. Ostavite na toplom da se kvasac aktivira. U jednoj posudi umutite žumanca sa 4 kašike šećera. Dodajte ulje i so. Postepeno umešajte brašno i kvasac sa mlekom. Zamesite srednje meko testo. Prekrijte i ostavite da naraste. U šerpicu stavite mleko da prokuva. Dodajte šećer i mak, pa mešajte par minuta na ringli. Napravite 2 jufke od testa, pa svaku oklagijom razvucite na debljinu prsta. Nanesite fil pa urolajte u štrudlu. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudle. Pokrijte ih i ostavite tako pola sata. Premažite žumancem štrudle. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na umerenoj temperaturi. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja će ulepšati svaku svečanu trpezu, a popravlja dan u trenu
Starinska štrudla po starom bakinom receptu.
ŠTRUDLA SA KOKOSOM Mirisna poslastica koja vraća u dane sa letovanja, a pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kokosa.
ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja će ukrasiti svaku svečanu trpezu, a mekana i neodoljiva
Ako volite klasičnu štrudlu. ovu sa jabukama ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA ŠLJIVAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
Komentari (0)