ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Sočna štrudla po receptu bez mane.

štrudla sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 35 g kvasca
  • 300 ml mleka
  • 800 g brašna
  • 600 g maka
  • 1 celo jaje
  • 2 žumanaca
  • kora limuna
  • šoljica ulja
  • mala kašičica soli
  • 5 kašika šećera
  • 6 kašika šećera
  • malo mleka
     

Priprema

U 300 ml mleka otopite kvasac pa dodajte po kašiku šećera i brašna. Ostavite na toplom da se kvasac aktivira. U jednoj posudi umutite žumanca sa 4 kašike šećera. Dodajte ulje i so. Postepeno umešajte brašno i kvasac sa mlekom. Zamesite srednje meko testo. Prekrijte i ostavite da naraste. U šerpicu stavite mleko da prokuva. Dodajte šećer i mak, pa mešajte par minuta na ringli. Napravite 2 jufke od testa, pa svaku oklagijom razvucite na debljinu prsta. Nanesite fil pa urolajte u štrudlu. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudle. Pokrijte ih i ostavite tako pola sata. Premažite žumancem štrudle. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na umerenoj temperaturi. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading