POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, ukusa koji priča priče
Ni malo ne zaostaje za originalom, prste da poližete.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 20 g kvasca
- 250 ml vode
- 100 g šećera
- 50 ml ulja
- prostohvat soli
za fil:
- 200 g mlevenog maka
- 5 kašika šećera
- 2 kašike margarina
- vrela voda
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, kvasac, šećer, so i ulje. Postepeno dodajte i brašno pa zamesite glatko testo. Podelite testo na 4 dela. Zasebno pomešajte mak sa šećerom. Sipajte malo vrele vode pa umešajte margarin. Dobro sjedinite. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo u oblik pravougaonika. Urolajte u oblik štrudle pa premažite uljem. Pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se štrudla prohladi pa je secite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA Spremna za 20 minuta, a mekana kao pamuk
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.
MAKOVNJAČA PO STAROM RECEPTU BUDI NOSTALGIJU Ista kao ona iz bakine kuhinje, smaže se u trenu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)