ŠPANSKA PITA Slasno predjelo sa šunkom, krastavcima i kačkavaljem, poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočno predjelo oboriće s nogu i one izbirljive.

španska pita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 veća šolja brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 šolja jogurta
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 4 jajeta

Za nadev:

  • 100 g kačkavalja
  • 100 g fete ili običnog sira
  • 150 g šunke
  • 3-4 kisela krastavca
  • 1 crvena paprika

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i jogurt. Sjedinite dobro. Kačkavalj, kravlji sir, šunku, kisele krastavce i papriku isecite na kockice. Pomešajte obe smese pa izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite pitu pola sata do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

@moja.trpeza DORUČAK U ČAŠI: Ceđeni sok od narandže i čije Sastojci: 1 narandža 1 kašika čije 1 kašičica meda 1 limun Priprema: U čašu staviti čiju, dodati mlaku vodu i ostaviti da nabubri 10 minuta. U međuvremenu, iscediti sok od narandže i limuna, pa preliti preko čije. Dodati med po ukusu, dobro promešati i ostaviti da se ohladi 1 sat. Uživajte u ovom ukusnom detoks napitku! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading