PILETINA U SOSU Mekana, sočna i neodoljiva, prste da poližete

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz kuvanu testeninu.

pietina u sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pilećih grudi
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 veća čena belog luka
  • 250 ml soka od pardajza
  • 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
  • 1/4 kašičice sušenog bosiljka
  • pola kašičice mlevene začinske paprike
  • malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • 1 šolja vode

Priprema:

Na srednjoj temperaturi zagrejte ulje pa propržite sitno seckan crni luk. Dodajte seckan beli luk pa pržite još minut. Dodajte sečenu piletinu i mlevenu začinsku papriku, pa dinstajte dok ne promeni boju. Zatim sipajte vodu i sok od paradajza. Poklopite i pustite da se krčka dok piletina ne omekša. Pospite bosiljkom i ljutom papričicom.Zatim posolite i pobiberite. Zatim začinite po ukusu. Ostavite sos da se krčka pa pospite piletinu seckanim peršunom.

@moja.trpeza Pun boja i ukusa - rolat od povrća Sastojci: 100g tikvica 1 šargarepa 200g krompira 2 jaja So, biber Priprema: Rendajte tikvice, šargarepu i krompir, dodajte začine i jaja, pa dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh obložen papirom i pecite 20 minuta na 180°C. Ostavite da se ohladi, zatim formirajte rolat, odvojite papir i premažite po želji. Uživajte u sočnom i zdravom rolatu! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

piletina u sosu od šampinjona

NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Omiljeno jelo pevača Mirze Selimovića

13:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Mirza Selimović održaće dva koncerta u Beogradu i obeležiti deceniju profesionalne muzičke karijere. Poznat po odličnom vokalu i pesmama koje brzo postaju hitovi, ne sumnjamo da će publika uživati i pevati uglas svaku njegovu numeru. Osim što dobro peva, Mirza je i pravi gurman, pa je otkrio recept za svoje omiljeno jelo - piletinu u sosu od šampinjona. Svi koji su probali ovo jelo kažu da nema boljeg!

Komentari (0)

Loading