PILETINA U SOSU Mekana, sočna i neodoljiva, prste da poližete
Najbolje služite uz kuvanu testeninu.

Potrebno je
- 500 g pilećih grudi
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 veća čena belog luka
- 250 ml soka od pardajza
- 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
- 1/4 kašičice sušenog bosiljka
- pola kašičice mlevene začinske paprike
- malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
- so i biber po ukusu
- 2 kašike ulja
- 1 šolja vode
Priprema:
Na srednjoj temperaturi zagrejte ulje pa propržite sitno seckan crni luk. Dodajte seckan beli luk pa pržite još minut. Dodajte sečenu piletinu i mlevenu začinsku papriku, pa dinstajte dok ne promeni boju. Zatim sipajte vodu i sok od paradajza. Poklopite i pustite da se krčka dok piletina ne omekša. Pospite bosiljkom i ljutom papričicom.Zatim posolite i pobiberite. Zatim začinite po ukusu. Ostavite sos da se krčka pa pospite piletinu seckanim peršunom.

ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.

MAFINI SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Prave se lako, a pojedu brzo i uspevaju BAŠ svima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

FENOMENALNA OBLANDA Trebaće vam samo 4 sastojka, a nikad slađa
Najbolje da oblandu napravite dan ranije, biće ukusnija i lakše će da se seče.

GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca
Služite uz jogurt.

ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert koji će vas zasladiti u momentu
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)