PILETINA U SOSU Mekana, sočna i neodoljiva, prste da poližete
Najbolje služite uz kuvanu testeninu.
Potrebno je
- 500 g pilećih grudi
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 veća čena belog luka
- 250 ml soka od pardajza
- 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
- 1/4 kašičice sušenog bosiljka
- pola kašičice mlevene začinske paprike
- malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
- so i biber po ukusu
- 2 kašike ulja
- 1 šolja vode
Priprema:
Na srednjoj temperaturi zagrejte ulje pa propržite sitno seckan crni luk. Dodajte seckan beli luk pa pržite još minut. Dodajte sečenu piletinu i mlevenu začinsku papriku, pa dinstajte dok ne promeni boju. Zatim sipajte vodu i sok od paradajza. Poklopite i pustite da se krčka dok piletina ne omekša. Pospite bosiljkom i ljutom papričicom.Zatim posolite i pobiberite. Zatim začinite po ukusu. Ostavite sos da se krčka pa pospite piletinu seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.
PILETINA U SOSU Neodoljivo jelo oduševiće i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Ukusno jelo oduševiće celu porodicu.
NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Omiljeno jelo pevača Mirze Selimovića
Mirza Selimović održaće dva koncerta u Beogradu i obeležiti deceniju profesionalne muzičke karijere. Poznat po odličnom vokalu i pesmama koje brzo postaju hitovi, ne sumnjamo da će publika uživati i pevati uglas svaku njegovu numeru. Osim što dobro peva, Mirza je i pravi gurman, pa je otkrio recept za svoje omiljeno jelo - piletinu u sosu od šampinjona. Svi koji su probali ovo jelo kažu da nema boljeg!
PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)