DVA IZVANREDNA RECEPTA ZA DANAŠNJI RUČAK: Faširane šnicle i spanać, savršena kombinacija sa kojom nećete pogrešiti
Donosimo vam predlog za nedeljni ručak, šnicle i spanać, brzo i lako se sprema, a ukućani će da uživaju u punoći ukusa
Od sastojka će vam biti potrebno:
Za spanać:
- 500 gr spanaća
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa srednja
- 3 čena belog luka
- 1 mala kašičica brašna
- 200 ml mleka
- ulje, so
Faširane šnicle:
- 400 gr mlevenog mešanog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- crvena mlevena paprika
- biber, so
- 1 jaje
Priprema spanaća:
Spanać oprati i očistiti peteljke i staviti da se kuva 2-3 minuta. Ocediti i iseckati na dasci, potom iseckati sitno luk, a šargarepu izrendati, pa propržiti na ulju.
U luk i šargarepu dodati kašičicu brašna, spanać, mleko i izdrobljen beli luk. Posoliti i ostaviti da se krčka 2-3 minuta. Nakon toga panać je spreman za serviranje.
Priprema faširanih šnicli:
U meso dodati jaje, seckani crni i izdrobljen beli luk, mlevene paprike, biber, so i sve dobro izjednačiti i pokriti da malo meso upije mirise.
Napraviti rukama loptice mesa, pa oblikovati male šnicle, i pržiti u ulju da porumene. Ukoliko želite zdraviju varijantu, možete ih peći u rerni na 220 stepeni, oko 30 minuta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)