BELGIJSKI VAFLI Mirisni i hrskavi, najbolje odmah stavite duplu meru
Prelijte medom ili pospite šećerom.
Potrebno je:
Suvi sastojci:
- 2 šolje brašna
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
Mokri sastojci:
- 2 velika jajeta
- 1 3/4 šolje mleka
- pola šolje otopljenog maslaca
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Zagrejte aparat za vafle. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Izmešajte dobro. Zasebno umutite jaja, mleko, otopljen maslac i vanilin šećer. Izmešajte dobro. U suvim sastojcima napravite udubljenje pa dodajte mokre, uz mešanje da se sve sjedini. Nemojte previše da mešate jer treba da ostane malo grudvica. Aparat premažite sa malo ulja. Malo testa sipajte na aparat pa zatvorite i pecite, oko 3 do 5 minuta. Kad vafli postanu zlatnosmeđi i hrskavi znaćete da su gotovi. Pospite šećerom u prahu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)