PUŽ SA KAČKAVALJEM I ŠUNKOM Savršeno ide uz jogurt, a osvaja od prvog zalogaja
Još bolji od onog kupovnog, za pravo uživanje.
Potrebno je:
- 250 ml. mleka
- 10 gr kvasca
- 400 - 450 gr brašna
- malo soli
- jaje
- 100 gr margarina ili maslaca
- malo majoneza
- 150 gr šunkarice
- 150 gr listića kačkavalja
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Zagrejte mleko pa odvojite malo i u tome izmrvite kvasac. Onda dodajte ostatak mleka i belance. Dodajte brašno pa zamesite testo. Onda ga pokrijte i ostavite da naraste. Zatim podelite testo na 5 loptica pa pokrijte da odmore. Svaku malo razvijte pa premažite margarinom. Ređajte jednu preko druge. Testo razvaljajte što tanje pa premažite majonezom. Odgore poređajte šunku, a dole kačkavalj. Uvijte u oblik rolata pa isecite za dva prsta širine u rolatiće. Premažite žumancetom i pecite oko 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)