DOMAĆI VALJUŠCI SA MAKOM Mirisni i slatki, pravićete stalno, bolje niste jeli
Osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 500 g brašna
- 1 jaje
- so
Posip:
- mak i šećer
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, pa ga izgnječite kao za pire. Dodajte brašno i jaje, malo posolite i dobro umesite testo. Oblikujte dugačak valjak debljine prsta (ili više manjih) i secite komade dužine od 4 cm. U šerpu sipajte vodu, stavite kašičicu soli i ostavite da provri. U provrelu vodu stavite valjuške i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu. Vadite rešetkastom kašikom i vrele stavljajte u činiju u kojoj ste pomešali mleveni mak i šećer. Izmešajte i poslužite.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)