DOMAĆI VALJUŠCI SA MAKOM Mirisni i slatki, pravićete stalno, bolje niste jeli

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Osvojiće vas od prvog zalogaja.

valjušci sa makom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 500 g brašna
  • 1 jaje
  • so

Posip:

  • mak i šećer

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci, pa ga izgnječite kao za pire. Dodajte brašno i jaje, malo posolite i dobro umesite testo. Oblikujte dugačak valjak debljine prsta (ili više manjih) i secite komade dužine od 4 cm. U šerpu sipajte vodu, stavite kašičicu soli i ostavite da provri. U provrelu vodu stavite valjuške i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu. Vadite rešetkastom kašikom i vrele stavljajte u činiju u kojoj ste pomešali mleveni mak i šećer. Izmešajte i poslužite.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading