ZAPEČENA BORANIJA SA MESOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
- 700 g boranije
- 300 g mlevenog mesa
- 150 ml paradajz-pelata ili kuvanog paradajza
- 150 ml vode
- 1 velika glavica crnog luka
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 1 jaje
- 200 g kisele pavlake
- peršunov list
- 1 kašika mlevene paprike
- so
- biber
- kolutovi paradajza
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Skuvajte boraniju u posoljenoj vodi. U tiganju na ulju prodinstajte luk pa dodajte meso, paradajz-pelat, vodu, peršunovo lišće, so, biber, mlevenu crvenu papriku. Krčkajte sve 10 minuta. Prodinstanom mesu dodajte oceđenu boraniju. Onda umešajte 2 kašike brašna, pa promešajte i stavite sve u pleh obložen pek papirom. U jednoj posudi umutite jaje sa pavlakom i brašnom pa malo posolite. Sve prelijte preko boranije.Pecite boraniju oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.
Možda vas zanima:
BORANIJA SA MESOM Slasno jelo koje greje dušu i telo, a držaće vas dugo sitim
Konkretno jelo oduševiće sve koji ga budu probali.
BORANIJA NA VODI Ukusna i sočna, a savršena za početak Uskršnjeg posta
Ukusno jelo priprema se lako, a krepi organizam u trenu.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
ZAPEČENA BORANIJA GREJE DUŠU I TELO Ukućani će stajati u redu za još
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)