ZAPEČENA BORANIJA SA MESOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Ukusa koji govori više od 1000 jezika

Ivana Pavlović

12:16

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni ukusom.

zapečena boranija
Shutterstock

Potrebno je:

  • 700 g boranije
  • 300 g mlevenog mesa
  • 150 ml paradajz-pelata ili kuvanog paradajza
  • 150 ml vode
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 50 ml ulja
  • 3 kašike brašna
  • 1 jaje
  • 200 g kisele pavlake
  • peršunov list
  • 1 kašika mlevene paprike
  • so
  • biber
  • kolutovi paradajza

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Skuvajte boraniju u posoljenoj vodi. U tiganju na ulju prodinstajte luk pa dodajte meso, paradajz-pelat, vodu, peršunovo lišće, so, biber, mlevenu crvenu papriku. Krčkajte sve 10 minuta. Prodinstanom mesu dodajte oceđenu boraniju. Onda umešajte 2 kašike brašna, pa promešajte i stavite sve u pleh obložen pek papirom. U jednoj posudi umutite jaje sa pavlakom i brašnom pa malo posolite. Sve prelijte preko boranije.Pecite boraniju oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading