POSNE PIVARICE SA MARMELADOM Bosanski slatkiši bez mleka i jaja, pola pleha nestane dok trepnete
Služite ih hladne uz kafu ili čaj.
Potrebno je:
Za testo:
- 2 šoljе ulja
- 1 šolja svetlog piva
- 2 kesice praška za pecivo
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1 kg mekog brašna
Za punjenje:
- marmelada po želji
- seckane orahe
Šerbet:
- 2 šoljе šećera kristala
- 2 šoljе vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite ulje, pivo, prašak za pecivo, vanilin šećer i brašno. Zamesite testo. Kašiku marmelade i oraha stavite na komad testa. Rukom oblikujte kuglice. Poređajte ih na pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumene. Zatim ih izvadite iz rerne. Kada se prohlade natopite pivarice vrućim šerbetom, pa valjajte u kokos.
Možda vas zanima:
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SLATKE PRŽENICE SE TOPE U USTIMA Gotove za 15 minuta, a i dupla mera je malo
Savršene za doručak ili užinu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)