KOLAČ SA ANANASOM I KREM SIROM Bio je omiljen Elvisu Prisliju, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Kremast i lagan, nestaće sa stola odmah.

kolač sa ananasom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje smeše za žuti biskvit/kolač
  • 240 ml vode
  • 120 ml ulja
  • 3 jajeta
  • 1 konzerva mlevenog ananasa u sopstvenom soku
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 kašičica ruma (opciono)
  • 200 g krem sira (omekšanog)
  • 115 g putera (omekšanog)
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta
  • 450 g šećera u prahu
  • 100 g seckanih oraha ili pekana

Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite smesu za biskvit sa vodom, uljem i jajima prema uputstvu sa pakovanja. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni, sve dok čačkalica ne izađe suva. Onda pustite da se prohladi na rešetki. Viljuškom izbockajte kolač po sredini. Zasebno sjedinite mleveni ananas sa sokom i smeđi šećer, pa zakuvajte dva minuta, uz neprestano mešanje. Potom skinite sa vatre i sipajte rum. Vruću mešavinu ravnomerno prelijte preko kolača. Zasebno umutite krem sir sa puterom, pa dodajte vanilu i polako umešajte šećer u prahu, uz neprestano mućenje. Onda mutite još par minuta, dok ne dobijete kremast fil.Prohlađeni kolač prelijte filom od krem sira, pa ga pospite orasima ili pekanima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading