KOLAČ SA ANANASOM I KREM SIROM Bio je omiljen Elvisu Prisliju, a pomera granice dobrog ukusa
Kremast i lagan, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 1 pakovanje smeše za žuti biskvit/kolač
- 240 ml vode
- 120 ml ulja
- 3 jajeta
- 1 konzerva mlevenog ananasa u sopstvenom soku
- 100 g smeđeg šećera
- 1 kašičica ruma (opciono)
- 200 g krem sira (omekšanog)
- 115 g putera (omekšanog)
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
- 450 g šećera u prahu
- 100 g seckanih oraha ili pekana
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite smesu za biskvit sa vodom, uljem i jajima prema uputstvu sa pakovanja. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni, sve dok čačkalica ne izađe suva. Onda pustite da se prohladi na rešetki. Viljuškom izbockajte kolač po sredini. Zasebno sjedinite mleveni ananas sa sokom i smeđi šećer, pa zakuvajte dva minuta, uz neprestano mešanje. Potom skinite sa vatre i sipajte rum. Vruću mešavinu ravnomerno prelijte preko kolača. Zasebno umutite krem sir sa puterom, pa dodajte vanilu i polako umešajte šećer u prahu, uz neprestano mućenje. Onda mutite još par minuta, dok ne dobijete kremast fil.Prohlađeni kolač prelijte filom od krem sira, pa ga pospite orasima ili pekanima.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA GROŽĐEM MILUJE NEPCA Mekan biskvit i sočne bobice za ukus koji se ne zaboravlja
Mirisan i sočan, pravićete stalno.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
VOĆNI KOLAČ SA JOGURTOM Brzi desert savršen za iznenadne goste, sve se samo pomeša i peče
Lagan, jednostavan i sočan, i dupla mera će biti malo.
ŽUTI KOLAČ SA BOROVNICAMA BUDI NOSTALGIJU Ispadne isti kao onaj bakin, a uspeva i početnicima
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)