LESKOVAČKA LJUTENICA ZA GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Stari recept sa juga za kraljicu zimnice
Ako volite ljuto i začinjeno, ovu ljutenicu ćete obožavati.
Potrebno je:
- 3 kg crvenih mesnatih paprika
- 2 kg zrelog paradajza
- 3 dl ulja
- 2,5 dl vinskog sirćeta
- 3 kašike soli
- 3 kašike kristal šećera
- 2 glavice belog luka
- 2 veze peršun lista
- 9 ljutih feferona
Priprema:
Ispecite paprike u rerni ili na roštilju. Onda ih oljuštite, očistite od semenki i izrežite na filete pa na kockice. Operite feferone pa ih sitno iseckajte. Zatim oljuštite beli luk pa operite list peršuna. Blenderom oboje izblendajte. U jednu veliku šerpu stavite ulje, vinsko sirće, so, šećer sitno iseckan paradajz i sitno iseckane ljute feferone.Kuvajte oko sat vremena uz mešanje, pa dodajte seckanu pečenu crvenu papriku, iseckan beli luk i peršun list. Onda kuvajte još sat vremena uz neprestano mešanje, sve dok ne ostane trag od varjače na dnu posude. Kutlačom sipajte ljutenicu u zagrejane tegle pa ih zatvorite narednog dana.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)