MEKANE GUŽVARICE SA JOGURTOM Prave se za deset minuta, a ostaju sveže i tri dana
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 1 pakovanje gotovih kora
- 3 jajeta
- 2 čaše jogurta
- pola kašičice praška za pecivo
- malo ulja
- so po ukusu
- susam ili kim po želji
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja, pa dodajte so, ulje i jogurt i promešajte. Onda iscepkajte kore za pitu pa ih umačite u smesu. Kalup za mafine obložite dobro nakvašenim korpicama. Potom pospite susamom ili kimom. Pecite pogačice u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, sve dok ne porumene.
Možda vas zanima:
BRZE POGAČICE SA SIROM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Nema ko ih ne voli
Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA ZA SAVRŠENO JUTRO Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Tradicionalni ukus u modernom ruhu
Mirisne i mekane, za doručak koji se pamti.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)