PICA MAFINI ZA LEPO DRUŽENJE SA PRIJATELJIMA Gotovi očas posla, a mekani kao duša
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 160 g brašna
- kesica suvog kvasca
- ¼ kašičice šećera
- prstohvat soli
- 2 kašike ulja
- 60 ml paradajz sosa
- 125 g mocarele
- nekoliko svežih listića bosiljka
- 250 g čeri paradajza
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kvasac, šećer i so, pa u sredini napravite udubljenje. Zasebno pomešajte ulje i 2/3 čaše vode, pa tu mešavinu sipajte u udubljenje. Onda sjedinite obe smese da dobijete mekano, lepljivo testo. Potom ga prebacite na pobrašnjenu površinu i zamesite dok ne bude elastično. Čašom vadite krugove od testa pa ih sipajte u kalupe za mafine obložene papirnim korpicama. Zatim premažite testo sa malo paradajz sosa i nanesite malo rendane mocarele, pa čeri paradajz. Pecite mafine 15-20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)