PICA MAFINI ZA LEPO DRUŽENJE SA PRIJATELJIMA Gotovi očas posla, a mekani kao duša

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.

pica mafini
Shutterstock

Potrebno je:

  • 160 g brašna
  • kesica suvog kvasca
  • ¼ kašičice šećera
  • prstohvat soli
  • 2 kašike ulja
  • 60 ml paradajz sosa
  • 125 g mocarele
  • nekoliko svežih listića bosiljka
  • 250 g čeri paradajza

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kvasac, šećer i so, pa u sredini napravite udubljenje. Zasebno pomešajte ulje i 2/3 čaše vode, pa tu mešavinu sipajte u udubljenje. Onda sjedinite obe smese da dobijete mekano, lepljivo testo. Potom ga prebacite na pobrašnjenu površinu i zamesite dok ne bude elastično. Čašom vadite krugove od testa pa ih sipajte u kalupe za mafine obložene papirnim korpicama. Zatim premažite testo sa malo paradajz sosa i nanesite malo rendane mocarele, pa čeri paradajz. Pecite mafine 15-20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Komentari (0)

Loading