KREM ČORBA OD BUNDEVE GREJE DUŠU I TELO Savršeno predjelo za hladne dane
Kremasta i zasitna, nema ko će ostati na samo jednom tanjiru.
Potrebno je:
- 500 g bundeve
- 1 manji crni luk
- 2 čena belog luka
- 500 ml povrtnog bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- prstohvat muskantnog oraščića
- 1 kašika pavlake
Priprema:
Oljuštite bundevu pa je očistite od semenki i isecite na kocke. Onda propržite sitno seckan crni i beli luk na maslinovom ulju. Zatim dodajte bundevu pa nalijte bujonom i kuvajte 16 minuta. Štapnim mikserom sve dobro izblendjate pa posolite, pobiberite i začinite. Čorbu služite toplu uz kašiku pavlake.
Možda vas zanima:
AROMATIČNI POTAŽ OD BUNDEVE Sočno predjelo koje krepi organizam u trenu
Dodajte pavlaku kao prilog.
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Kremast i lagan, a zasitan, savršen za dane Petrovskog posta
Sipaćete tanjir više.
KREMASTI POTAŽ OD BROKOLIJA Pun vitamina, okrepiće vas u trenu
Zdrav i ukusan, pravićete stalno.
PROLEĆNI POTAŽ OD PEČURAKA Pun vitamina i zdrav, okrepiće vas u trenu, a preukusan
Kremast i lagan, savršenog ukusa.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)