TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće vazdušaste i mekane umesto gumene i žilave
Dodajte ovaj sastojak i uživajte u omiljenom desertu.
Voda
Po ovom receptu palačinke se prave samo sa vodom, što im daje mekoću i sočnost.
Potrebno je:
- malo vode
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 1 kašičica šećera
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, jaja, šećer i so sa mlekom i malo vode. Zatim ostavite testo pola sata da odstoji. Pržite palačinke u tiganju pa ih mažite filom po želji.
Možda vas zanima:
KISELA VODA JE PROŠLOST Dodajte ovaj sastojak u palačinke i biće mekane i sutradan
Osetićete ogromnu razliku u ukusu i mekoći, a sastojak ima svaka domaćica u svojoj kuhinji.
URADITE OVAKO I PALAČINKE VIŠE NIKAD NEĆE BITI ŽILAVE Već mekane kao duša
Trik je jednostavan, a ispadnu savršene.
NALEŠINKI SE SMAŽU U TRENU Tradicionalne poljske palačinke za prave sladokusce
Tanke palačinke iz Poljske obično se pune voćem i džemovima u slatkoj, odnosno sirom ili mesom, u slanoj verziji.
PUDING PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na klasične
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)