NALEŠINKI SE SMAŽU U TRENU Tradicionalne poljske palačinke za prave sladokusce

Ivana Pavlović

09:02

Slatki kutak 0

Tanke palačinke iz Poljske obično se pune voćem i džemovima u slatkoj, odnosno sirom ili mesom, u slanoj verziji.

nalešinki
Shutterstock

Potrebno je:

  • 120 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 240 ml mleka
  • 180 ml vode (najbolje gazirane)
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica šećera
  • 40 g maslaca (ili 3 kašike biljnog ulja)

Priprema:

U jednoj posudi umutite brašno, mleko, vodu i so. Dodajte maslac. Sipajte po malo smese na zagrejan tiganj, na srednje jakoj vatri, pa okrećite tiganj kako bi se smesa jednako rasporedila. Kada palačinka krene da se odvaja od ivica, a sredina više ne bude vlažna, lagano okrenite palačinku i kratko pecite s druge strane.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading