POSNA PITA KUPUSARA SA JUGA SRBIJE Greje dušu i telo, a po ukusu joj nema ravne

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

posna pita kupusara
Shutterstock

Potrebno je:

  • 450 ml  vode
  • 600 g brašna + 100g za posipanje
  • 1 kašičica šećera
  • 20 do 30 g kvasca

Za fil treba:

  • ulje za prženje + 250ml. vode
  • 200g. praziluka
  • 1kg. kiselog kupusa

Ovo je priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi od kvasca, vode, šećera, brašna i soli zamesite testo. Ostavite da se aktivira, a za to vreme napravite fil od kiselog kupusa, praziluka, ulja i vode. Testo razvaljajte oklagijom pa ga premažite uljem. Poređajte u pleh obložen pek papirom pa preko stavite sloj sa filom. Zatim opet stavite testo. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite pitu oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Komentari (0)

Loading