POSNA PITA KUPUSARA SA JUGA SRBIJE Greje dušu i telo, a po ukusu joj nema ravne
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 450 ml vode
- 600 g brašna + 100g za posipanje
- 1 kašičica šećera
- 20 do 30 g kvasca
Za fil treba:
- ulje za prženje + 250ml. vode
- 200g. praziluka
- 1kg. kiselog kupusa
Ovo je priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi od kvasca, vode, šećera, brašna i soli zamesite testo. Ostavite da se aktivira, a za to vreme napravite fil od kiselog kupusa, praziluka, ulja i vode. Testo razvaljajte oklagijom pa ga premažite uljem. Poređajte u pleh obložen pek papirom pa preko stavite sloj sa filom. Zatim opet stavite testo. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite pitu oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)