JUGOSLOVENSKI VODENI KOLAČ Obrisali smo prašinu sa stare sveske i našli najbolji recept

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a nećete moći da prestanete da jedete.

jugoslovenski vodeni kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 7 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo 

Za preliv:

  • 500 ml vode
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom pa dobro umutite. Onda dodajte brašno pa sipajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 180 stepeni i pecite još pola sata. Zakuvajte vodu sa šećerima, pa time prelijte prohlađeni biskvit.

 

Komentari (0)

Loading