SVEČANA SALATA BELI PRINC ZA SLAVU KOJA SE PAMTI Svi gosti će vam tražiti recept
Pravi se lako, a pojede brzo.
Potrebno je:
- biber po ukusu
- 2 kuvana krompira
- so po ukusu
- 1 šargarepa
- 150 g majoneza
- 3 kuvana jaja
- nekoliko stabljika mladog crnog luka
- 250-300 g mariniranih pečuraka
- 200 g šunke
Priprema:
Kuvani krompir, kuvana jaja i šargerepu izrendajte. Onda iseckajte marinirane pečurke i mladi crni luk, pa posolite i pobiberite krompir. Stavite krompir u činiju, kao prvi sloj salate. Preko pospite mladi crni luk. Stavite majonez u špric za kolače pa time prošarajte salatu. Dodajte jaja, majonez pa marinirane pečurke. Zatim dodajte rendanu šargaepu, ponovite prošarajte majonezom, pa rasporedite i seckanu šunku. Špricom opet naneiste majonez. Kao poslednji sloj stavite hladni otopljeni sir. Sa strane stavite seckane stabljike luka, pa ostavite svečanu salatu u frižideru na 2-3 sata da se stegne.
Možda vas zanima:
NAJBRŽA SLANA ROZEN TORTA Slavsko predjelo bez konkurencije
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Kremasta, izdašna i razvaljuje ukusom
Pravi se lako, a gosti će stajati u redu za još.
RUMUNI DRUGAČIJE PRAVE RUSKU SALATU 1 sastojak joj daje sočnost i punoću ukusa
Kremasta i neodoljiva, bićete oduševljeni.
SLANA OBLANDA TORTA ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sama, a gosti će stajati u redu za još
Smažaće se čim se postavi.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)