SLANA OBLANDA TORTA ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sama, a gosti će stajati u redu za još
Smažaće se čim se postavi.
Potrebno je:
- 1 oblanda (5 listova)
- 400 g krem sira
- 200 g sitnog sira
- 150 g majoneza
- 3 kisele pavlake
- 4-5 pakovanja trapista (listica)
- 400 g tanko secene šunke
- 50-100 g susama
Priprema:
Pomešajte dobro krem sir, sitan sir, majonez i pavlaku. Onda dobijeni fil podelite na 4 dela, ali se između svake kore dva puta maze kako bi se dobro zalepile oblande. Odvojite i malo fila za premazivanje cele torte. Zatim poređajte listiće šunke na premazanz oblandu. Premažite šunku pa dodajte drugi list oblande. Preko toga poređajte trapist pa opet dodajte fil. Ponovite postupak još jednom. Na kraju pospite prženim susamom, pa ostavite tortu u frižideru da se dobro stegne.
Možda vas zanima:
SPANAĆ TORTA NAJUKUSNIJE SLAVSKO PREDJELO Vole je svi od 7 do 107 godina
Kremasta i slasna, po ukusu joj nema ravne.
SLANA ROZEN TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Slavsko predjelo koje niko ne odbija
Kremasta i slasna, a nema ko je ne voli.
SLANA TORTA SA PEČENIM PAPRIKAMA Može i dete da je napravi, a razbija ukusom
Kremasta i zasitna, savršeno predjelo.
SLANA ROZEN TORTA SE TOPI U USTIMA Najlepše slavsko predjelo koje svi vole
Gosti će biti oduševljeni.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)