DOMAĆE POGAČICE ZA 10 MINUTA Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i sočne, smažu se u trenu.
Potrebno je:
- 190 g bademovog brašna
- jedna kašičica praška za pecivo
- Soli po ukusu
- 340 g mocarela sira
- 60 g krem sira
- dva jajeta za testo i jedno jaje za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte so. Zasebno pomešajte rendanu mocarelu i krem sir, pa otopite na pari. Dodajte 2 jajeta u otopljen sir pa dobro promešajte. Ovu smesu dodate u brašno pa mesite rukama. Navlaženim rukama oblikujte male pogačice. Zatim premažite jajetom pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite pogačice oko 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Prave se brzo i jednostavno, a nestaju iz vangle još brže
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZE POGAČICE Gotove za 10 minuta, a možete da ih jedete bez griže savesti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA Biće mekane i sutradan, a pravi raj za nepca
Savršene za doručak, uz šolju jogurta.
BRZE POGAČICE Treba vam samo 8 minuta, a savršene za bilo koje doba dana
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)