MESO U SOSU OD PEČURAKA Sočno, kremasto, neodoljivo, pun pogodak za porodični ručak!

Ako tražite recept koji će oduševiti goste, a lako se sprema, ne tražite dalje!

meso
Shutterstock

Mekano svinjsko meso u kremastom sosu od pečuraka i začina je pun pogodak za svaki porodični ručak ili večeru s posebnom prilikom. Savršeno začinjeno, bogatog ukusa i mirisa, a sve se sprema u jednom tiganju! Kombinacija svežeg i sušenog belog luka sa pavlakom koja zaokružuje ceo doživljaj. Spremite hleb, biće vam potreban za umakanje!

Meso u sosu od pečuraka

Sastojci:

500 g svinjskog mesa od buta (ili po želji)

400 g pečuraka

180 ml kisele pavlake

3 čena belog luka

1 glavica crnog luka

1 kašičica majčine dušice

1 kašičica bosiljka

1 kašičica belog luka u prahu

Priprema:

Isecite meso na komade veličine zalogaja, posolite, pobiberite po ukusu i pospite belim lukom. Dobro izmešajte rukom. Ostavite da odstoji jedan sat u frižideru. Pržite meso na umerenoj vatri dok ne porumeni i omekša. Izvadite meso, pa u istom tiganju izdinstajte iseckane beli i crni luk, dodajte iseckane pečurke i dinstajte dok ne ispari voda koju pečurke puste. Dodajte začine, pavlaku i dinstajte još oko minut. Na tanjir stavite medaljone od mesa i preko njih sos od pečuraka.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading