MESO U SOSU OD PEČURAKA Sočno, kremasto, neodoljivo, pun pogodak za porodični ručak!
Ako tražite recept koji će oduševiti goste, a lako se sprema, ne tražite dalje!
Mekano svinjsko meso u kremastom sosu od pečuraka i začina je pun pogodak za svaki porodični ručak ili večeru s posebnom prilikom. Savršeno začinjeno, bogatog ukusa i mirisa, a sve se sprema u jednom tiganju! Kombinacija svežeg i sušenog belog luka sa pavlakom koja zaokružuje ceo doživljaj. Spremite hleb, biće vam potreban za umakanje!
Meso u sosu od pečuraka
Sastojci:
500 g svinjskog mesa od buta (ili po želji)
400 g pečuraka
180 ml kisele pavlake
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 kašičica majčine dušice
1 kašičica bosiljka
1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
Isecite meso na komade veličine zalogaja, posolite, pobiberite po ukusu i pospite belim lukom. Dobro izmešajte rukom. Ostavite da odstoji jedan sat u frižideru. Pržite meso na umerenoj vatri dok ne porumeni i omekša. Izvadite meso, pa u istom tiganju izdinstajte iseckane beli i crni luk, dodajte iseckane pečurke i dinstajte dok ne ispari voda koju pečurke puste. Dodajte začine, pavlaku i dinstajte još oko minut. Na tanjir stavite medaljone od mesa i preko njih sos od pečuraka.
Možda vas zanima:
MA KAKAV RESTORAN! Svinjski medaljoni u sosu od pečuraka se lako prave po ovom receptu
Poslužite uz pire krompir ili kuvanu testeninu.
OTMENO JELO Kuvana junetina na bečki način je veoma sočna i ukusna
Servirajte meso uz kuvani krompir ili umak od rena.
ŠNICLE U LUKU Aromatično i sočno meso uz koje vam salata nije potrebna
Uz ovako pripremljene šnicle poslužite pire ili kuvani krompir.
UKUSNIJE MESO NISTE SKORO JELI Neverovatno sočne šnicle sa crnim i belim lukom
Ljubitelji mesa će biti oduševljeni ovim receptom.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)