DOMAĆA PITA SA TIKVICAMA MAMI NA PARČE VIŠE Toliko je dobra i sit bi je jeo

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

pita sa tikvicama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 1 veća tikvica
  • 150 g šunke
  • 200 g mocarele
  • 1 jaje
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • suvi origano

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Tikvicu operite i narendajte na krupno rende. Onda je posolite i ostavite tako 10 minuta, da pusti vodu. Ocedite je pa stavite u činiju i pomešajte sa šunkom, mocarelom, malo bibera i začina po želji.  Zatim podelite lisnato testo na dva jednaka dela. Jedan deo prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i rasporedite fil po sredini. Potom preklopite drugim delom testa i dobro zatvorite ivice viljuškom. Pitu premažite pitu umućenim jajetom pa napravite nekoliko zareza nožem na površini da para može da izlazi. Pecite pitu 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite 10 minuta da se pita ohladi pre sečenja. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading