DOMAĆA PITA SA TIKVICAMA MAMI NA PARČE VIŠE Toliko je dobra i sit bi je jeo
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 1 veća tikvica
- 150 g šunke
- 200 g mocarele
- 1 jaje
- so
- biber
- maslinovo ulje
- suvi origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Tikvicu operite i narendajte na krupno rende. Onda je posolite i ostavite tako 10 minuta, da pusti vodu. Ocedite je pa stavite u činiju i pomešajte sa šunkom, mocarelom, malo bibera i začina po želji. Zatim podelite lisnato testo na dva jednaka dela. Jedan deo prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i rasporedite fil po sredini. Potom preklopite drugim delom testa i dobro zatvorite ivice viljuškom. Pitu premažite pitu umućenim jajetom pa napravite nekoliko zareza nožem na površini da para može da izlazi. Pecite pitu 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite 10 minuta da se pita ohladi pre sečenja.
Možda vas zanima:
TURSKA PITA SA KUPUSOM RAJ ZA NEPCA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Služite toplu ili hladnu, uz jogurt ili kefir.
GURMANSKA PITA POMERA GREJE DUŠU I TELO A nećete biti gladni do večere
Mekana i sočna, savršeno ide uz jogurt.
NABRANUŠA SA JOGURTOM MEKANA KAO DUŠA Savršena za doručak ili večeru, a uspeva svima
Sve se samo pomeša i peče, a osvaja na prvi zalogaj.
CARSKA PITA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA A sve se samo pomeša i peče
Samo dodajte prilog po želji.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)