OBLANDE SA DŽEMOM I ORASIMA Starinska poslastica koja spaja generacije
Savršene za slavu.
Potrebno je:
- 1 pakovanje oblandi
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 150 ml vode
- 3 kašike džema od šljiva ili kajsija
- 100 g margarina ili putera
Priprema:
Prokuvajte šećer i vodu dok se ne otope pa im dodajte margarin i mešajte. Kad se otopi dodajte džem i orahe i kuvajte par minuta, sve dok se fil ne zgusne. Pustite da se fil malo prohladi pa njime premažite oblande. Zatim ih pritisnite nečim teškim i ostavite tako par sati ili preko noći. Prohlađen kolač secite na štanglice ili trougliće.
Možda vas zanima:
SITNI KOLAČI ZA SLAVU Oblanda sa smokvama i orasima je najbrža i najukusnija posna poslastica
Oblanda sa smokvama i orasima se napravi veoma brzo, a veoma je izdašna i dobićete mnogo štanglica.
OBLANDA SA SMOKVAMA Sitni kolači koje ćete napraviti bukvalno za 15 minuta!
Ovi kolači su posni i odlična poslastica za slave.
STARINSKE OBLANDE Najjednostavniji recept za kolač našeg detinjstva od 4 jeftina sastojka
Sitni kolači koje obožavaju sve generacije.
SITNI KOLAČI Grilijaš oblande su gotove za 15 minuta, a ukus je fenomenalan!
Grilijaš oblanda je izdašan kolač za slavu, imaćete mnogo kolačića, a veoma je ukusna.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)