POSNA ŠEHEREZADA TORTA OSTAVLJA BEZ DAHA Nema paljenja rerne, a kao da ste pravili satima

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Svakim zalogajem mami na dodatno parče.

keks torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 l sojinog mleka 
  • 5 kašika šećera 
  • 120 g pudinga od karamele
  • 200 g biljne slatke pavlake
  • 250 g margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • 200-300 g posne čokolade
  • 400 g posnog keksa
  • 5 kašika ulja

Priprema:

Zagrejte 800 ml mleka pa dodajte puding pomešan sa šećerom i 200 ml mleka. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa sklonite sa šporeta i pokrijte providnom folijom. Zasebno umutite margarin sobne temeprature i dodajte u ohlađeni puding. Mikserom sve dobro umutite. Čokoladu otopite sa uljem pa zasebno umutite slatku pavlaku sa prah šećerom. Zatim keks poređajte u kalup pa premažite otopljenom čokoladom. Ostavite 10 minuta u frižideru pa premažite karamel filom i umućenom slatkom pavlakom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite tortu umućenom slatkom pavlakom i mlevenim orasima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading