DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT ZA MAKOVNJAČU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
Potrebno je:
- 600 g mekog brašna
- 400 l mlake vode
- 100 g rastopljenog putera
- 80 g šećera
- 30 g svežeg kvasca
- 3 kašike ulja
- prstohvat soli
- puter za premazivanje
Za fil:
- 400 g mlevenog maka
- 300 ml vode
- 100 g šećera
- 100 g suvog grožđa
- 4 kašike ulja
Priprema:
U pola čaše mlake vode (koju ste uzeli od pripremljene količine) razmutite kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna i ostavite da nadođe. U činiju sipajte brašno, istopljen puter, mlaku vodu pomešanu sa uljem, šećer i prstohvat soli. Izmešajte i dodajte nadošao kvasac. Zamesite testo. Pokrijte posudu i ostavite da naraste na toplom mestu. Podelite testo na dva dela i rastanjite svaki oklagijom na 1 cm debljine. Za fil, prokuvajte vodu, sklonite sa ringle, pa dodajte ulje, mak, šećer i suvo grožđe. Dobro sjedinite. Na rastanjeno testo namažite tanak sloj putera, pa fil i urolajte u štrudlu. Stavite obe štrudle u podmazan pleh i odozgo premažite uljem. Ostavite opet na toplom mestu da narastu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko jedan sat.
Možda vas zanima:
MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM ZA SAVRŠENU NEDELJU Po starom receptu na kom su odrasle generacije
Zamirisaće cela kuća dok se peče.
BANATSKA ŠTRUDLA SA MAKOM Miris detinjstva i toplina nedeljne kuhinje u svakom zalogaju
Sočna i preukusna, a zamiriše cela kuća.
MIRISNA MAKOVNJAČA Štrudla po receptu iz stare sveske, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Mirisna i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJLEPŠA ŠTRUDLA SA MAKOM Pravi se sa suvim kvascem, meka je i bogata filom, ne možeš da prestaneš da jedeš!
Poslastica od testa koju svi obožavaju.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)