SVADBARSKI KUPUS VREDI SVAKOG TRUDA Bez njega nema veselja

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Osvaja na prvi zalogaj.

svadbarski kupus
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 veće ili 3 manje glavice kiselog kupus
  • 1 kg junećeg buta
  • 1 kg dimljene butkice ili kolenice
  • ½ kg dimljene slanine
  • ½ kg crnog luka
  • 5 čenova belog luka
  • 5 listova lovora
  • 1 kesica bibera u zrnu
  • 4 supene kašike mlevene paprike
  • 1 supena kašika tucane ljute paprike
  • 100 g svinjske masti

Priprema:

Isecite kupus na kriške i nemojte da ga cedite od rasola. Otopite polovinu svinjske masti u odgovarajućoj šerpi od 10 litara. Preko toga poređajte red kiselog kupusa pa trećinu crnog luka sečenog na rebarca. Zatim stavite  trećinu od svakog mesa. Dodajte biber u zrnu po ukusu, dva lista lovora i obe paprike. Prekrijte sa drugim slojem kiselog kupusa pa ponovite postupak još jednom. Dodajte preostalu mast i prekrijte sa trećim slojem kupusa. Prelijte vodom kupus do trećine lonca i ostavite da proključa. Onda smanjite temperaturu pa poklopite i kuvajte 6 sati.

Komentari (0)

Loading