SVADBARSKI KUPUS VREDI SVAKOG TRUDA Bez njega nema veselja
Osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 2 veće ili 3 manje glavice kiselog kupus
- 1 kg junećeg buta
- 1 kg dimljene butkice ili kolenice
- ½ kg dimljene slanine
- ½ kg crnog luka
- 5 čenova belog luka
- 5 listova lovora
- 1 kesica bibera u zrnu
- 4 supene kašike mlevene paprike
- 1 supena kašika tucane ljute paprike
- 100 g svinjske masti
Priprema:
Isecite kupus na kriške i nemojte da ga cedite od rasola. Otopite polovinu svinjske masti u odgovarajućoj šerpi od 10 litara. Preko toga poređajte red kiselog kupusa pa trećinu crnog luka sečenog na rebarca. Zatim stavite trećinu od svakog mesa. Dodajte biber u zrnu po ukusu, dva lista lovora i obe paprike. Prekrijte sa drugim slojem kiselog kupusa pa ponovite postupak još jednom. Dodajte preostalu mast i prekrijte sa trećim slojem kupusa. Prelijte vodom kupus do trećine lonca i ostavite da proključa. Onda smanjite temperaturu pa poklopite i kuvajte 6 sati.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)