OVAKO TURCI PRAVE KUPUS SALATU Super ide uz razna jela, a tajna je u prelivu
Super ide uz krompir, ribu meso...
Potrebno je:
- ½ glavice belog kupusa
- 1 velika šargarepa
- 3 kašike majoneza
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica šećera
- so i biber
Priprema:
Što sitnije narendajte kupus i šargarepu pa stavite u veću posudu. Zasebno pomešajte majonez, pavlaku, sirće, šećer, so i biber dok ne dobijete gladak preliv. Preko povrća sipajte preliv pa dobro promešajte. Pokrijte salatu i ostavite bar pola sata u frižideru.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)