OVAKO TURCI PRAVE KUPUS SALATU Super ide uz razna jela, a tajna je u prelivu

Ivana Pavlović

10:35

Kulinarski globus 0

Super ide uz krompir, ribu meso...

kupus salata
Shutterstock

Potrebno je:

  • ½ glavice belog kupusa
  • 1 velika šargarepa
  • 3 kašike majoneza
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica šećera
  • so i biber

Priprema:

Što sitnije narendajte kupus i šargarepu pa stavite u veću posudu. Zasebno pomešajte majonez, pavlaku, sirće, šećer, so i biber dok ne dobijete gladak preliv. Preko povrća sipajte preliv pa dobro promešajte. Pokrijte salatu i ostavite bar pola sata u frižideru.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading