MOSKVA ŠNIT PONOS BEOGRADA Savršen spoj voća i orašastih plodova
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za 4 kore
- 16 belanaca
- 16 kašika šećera
- 24 kašike mlevenih oraha
- 4 kašike mlevenih lešnika
- 4 kašike brašna
Za fil:
- 16 žumanca
- 12 kašika šećera
- 1 puding od vanile
- 500 ml mleka
- 1 kašika gustina
- 250 g maslaca
Za nadev i ukrašavanje:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g višanja
- 1 manja konzerva ananasa
- 150 g pečenih, seckanih lešnika
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Mikserom umutite 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksajte da postane gusto. Dodajte 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku mlevenih lešnika. Potom lagano promešajte varjačom. Sipajte u pleh i pecite oko 12-13 minuta na 200 stepeni. Ponovite postupak i za preostale tri kore. Za fil dobro umutite žumanca i šećer, zatim dodajte gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjedinite. Ostatak mleka stavite da prokuva i dodajte u umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvajte uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladite, a onda mu dodajte umućeni maslac. Pred filovanje umutite slatku pavlaku. Slaganje torte: prva kora - fil, višnje, seckani lešnici i umućena slatka pavlaka, druga kora - fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatka pavlaka, treća kora - fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka - četvrta kora, koja se ukrašava po želji.
Možda vas zanima:
TORTA CRNI PRINC MILUJE NEPCA Prepuna čokolade i oraha, i dupla mera je malo
Raskošna poslastica savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MINJON TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Sa tri kore i prepuna oraha i čokolade
Raskošna poslastica bogatog ukusa.
MOSKVA TORTA PONOS BEOGRADA OD 1974 Vole je svi od 7 do 107 godina
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
STARINSKA TORTA BANJALUČANKA Prepuna oraha i čokolade, i dupla mera će biti malo
Savršena za sve svečane prilike.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)