BRZA ŠEHEREZADA TORTA Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne

Ivana Pavlović

08:00

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

šeherezada torta
Printscreen

Potrebno je:

  • 600 g turskog keksa

Fil 1:

  • 1,5 l mleka
  • 5 kesica pudinga sa ukusom karamele
  • 12 kašika šećera
  • 250 g putera

Fil 2:

  • 500 g bele šlag pene
  • 500 ml kisele vode

Priprema

Podelite keks na 4 dela. Ređajte u kalup. Zakuvajte sastojke za prvi fil kao puding pa ostavite da se prohladi. Dodajte penasto umućeni puter pa mikserom dobro sjedinite u gladak krem. Zatim ga podelite na 4 dela.  Zasebno umutite šlag sa hladnom kiselom vodom. Preko keksa stavite četvrtinu smese sa pudingom pa ravnomerno rasporedite. Onda dodajte 4 kašike umućenog šlaga. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Premažite celu tortu šlagom pa je stavite u frižider. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading