BRZA ŠEHEREZADA TORTA Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 600 g turskog keksa
Fil 1:
- 1,5 l mleka
- 5 kesica pudinga sa ukusom karamele
- 12 kašika šećera
- 250 g putera
Fil 2:
- 500 g bele šlag pene
- 500 ml kisele vode
Priprema
Podelite keks na 4 dela. Ređajte u kalup. Zakuvajte sastojke za prvi fil kao puding pa ostavite da se prohladi. Dodajte penasto umućeni puter pa mikserom dobro sjedinite u gladak krem. Zatim ga podelite na 4 dela. Zasebno umutite šlag sa hladnom kiselom vodom. Preko keksa stavite četvrtinu smese sa pudingom pa ravnomerno rasporedite. Onda dodajte 4 kašike umućenog šlaga. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Premažite celu tortu šlagom pa je stavite u frižider.
Možda vas zanima:
BRZA KEKS TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a vole je od 7 do 107 godina
Nema ko če ostati na samo jednom parčetu.
RUMBA TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a tera vodu na usta
Kremasta i jednostavna, savršena za sve prilike.
BRZA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA SE TOPI U USTIMA Poslastica sa kojom nikad nema greške
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA VOĆNA KEKS TORTA RAZVALJUJE UKUSOM A može i dete da je napravi
Kremasta i jednostavna, uzećete parče više.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)