JESENJE LAZANJE NIKO NE ODBIJA Polovina se pojede dok su još u plehu
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 1 manja bundeva
- 1 paradajz
- 1 glavica crnog luka
- 200 g kačkavalja
- 2 čena belog luka
- 700 ml mleka
- 2 kašike ullja
- 70 g maslaca
- 1 kašika brašna
- pola kocke za supu
- muskatni orah na vrh noža
- so
- biber
- parmezan po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na kockice isecite crni i beli luk, a bundevu i paradajz isecite na kockice. Onda ih propržite na ulju i prelijte polovinom kocke od supe. Dinstajte dobro sve dok ne omekša, pa posolite i pobiberite. Zagrejte maslac pa dodajte brašno i malo propržite. Onda prelijte mlekom i mešajte, da se ne stvore grudvice. Onda kuvajte desetak minuta, pa posolite i pobiberite. U pleh poređajte kore pa bešamel i sos od povrća. Korama završite pa prelijte ostatkom supe. Na kraju lazanje pospite parmezanom i pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)