JESENJE LAZANJE NIKO NE ODBIJA Polovina se pojede dok su još u plehu

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

lazanje sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za lazanje
  • 1 manja bundeva
  • 1 paradajz
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 g kačkavalja
  • 2 čena belog luka
  • 700 ml mleka
  • 2 kašike ullja
  • 70 g maslaca
  • 1 kašika brašna
  • pola kocke za supu
  • muskatni orah na vrh noža
  • so
  • biber
  • parmezan po želji

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na kockice isecite crni i beli luk, a bundevu i paradajz isecite na kockice. Onda ih propržite na ulju i prelijte polovinom kocke od supe. Dinstajte dobro sve dok ne omekša, pa posolite i pobiberite. Zagrejte maslac pa dodajte brašno i malo propržite. Onda prelijte mlekom i mešajte, da se ne stvore grudvice. Onda kuvajte desetak minuta, pa posolite i pobiberite. U pleh poređajte kore pa bešamel i sos od povrća. Korama završite pa prelijte ostatkom supe. Na kraju lazanje pospite parmezanom i pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading