BRZINSKO ČUDO ZA STO! Zapečena testenina sa jogurtom i jajima – gotova za 30 minuta, nestaje iz tepsije!
Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe
Jednostavno i brzo jelo, idealno za brzi ručak ili večeru. Sastoji se od testenine pomešane sa bogatim prelivom od jogurta i jaja, zapečeno dok ne porumeni. Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe.
Sastojci:
- 300 gr testenine
- 2 jaja
- 200 ml jogurta ili kiselog mleka
- 2 kašike ulja
- soli
- malo sira
Priprema:
Skuvati testeninu prema uputstvu na pakovanju i dobro je ocediti. U jednoj činiji pomešati jogurt (ili kiselo mleko), jaja, ulje i malo soli dok se ne dobije ujednačena smesa.
Kuvanu i oceđenu testeninu sipati u pleh, preliti je pripremljenom smesom, pa sve pažljivo promešati da se testenina obloži prelivom. Po želji, možete posuti maslo mrvljenim sirom malo susama ili seckanog peršuna preko smese.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko 30-40 minuta da porumeni . Služiti toplo, a odlično ide uz neku laganu supu ili sezonsku salatu.
BRZINSKO ČUDO ZA STO! Zapečena testenina sa jogurtom i jajima – gotova za 30 minuta, nestaje iz tepsije!
Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe
POSNI PASULJ SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, zaboravićete na onaj sa mesom potpuno
Idealno jelo za sve oni koji poste
OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA JNA Kuvar pokazao dugo čuvani recept za pravi vojnički pasulj
Važno je znati da se pasulj ne meša do zaprške kako bi zrno ostalo celo i kako ne bi zagorevao
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci je savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
ORIGINALAN RECEPT SA SVETE GORE Brza posna čorba, skida umor i popravlja raspoloženje u trenutku
Brza priprema i jeftini sastojci, a obiluje vitaminima
Komentari (0)