POSNE KIFLICE ZA SAVRŠENO JUTRO Biće sveže i prekosutra, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

08:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.

kiflice sa jogurtom
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 500 g brašna
  • 1 kocku kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašičice ravne soli
  • 1 kašičica šećera
  • 100 ml ulja
  • 1,5 dl mlake kisele vode

Ostalo:

  • 150 g margarina
  • po potrebi susam
  • po potrebi lan

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u malo mlake kisele vode. Onda dodajte vrašno i ostavite da se aktivira. Nalijte ostatak mlake kisele vode, ulje, so, deo brašna prosejanog sa praškom za pecivo. Varjačom izlupajte pa dodajte po malo ostatak brašna. Zatim premesite na pobrašnjenoj radnoj površini. Podelite testo na 6 loptica pa ih pokrijte i ostavite tako pola sata. Na 5 delova podelite margarin iz frižidera, pa svaku lopticu razvijte. Izrendajte deo margarina po svakoj sem poslednjoj, pa ih ređajte jednu na drugu.Pustite da odmara 15 minuta pa onaj deo obge koji je bio dole okrenite na gore. Zatim što tanje razvaljajte u krug i isecite na uže trouglove, uvijte i ređajte u pleh. Pokrite kiflice krpom i ostavite da se dupliraju u obimu. Onda svaku premažite vodom i pospite semenkama. Pecite kiflice u rerni zagrejanoj na 200 stepeni sve dok ne porumene.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading