MILKA TORTA ZA NOVOGODIŠNJE VEČE Svakim zalogajem ostavlja bez daha
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za kore:
- 18 kašika mlevenih lešnika
- 18 belanaca
- 18 kašika mlevenog keksa
- 1 kesica praška za pecivo
- 18 kašika šećera
Za fil:
- 300 g margarina
- 3 kesice pudinga od vanile
- 20 kašika šećera
- 25 žumanaca
- 6 kašika gustina
- 1,2 l mleka
- 175 g maslaca
- 150 g bele čokolade
- 150 g crne čokolade sa lešnikom
- 2 kesice šlaga
Za ukrašavanje:
- 250 g šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite beanca, šećer, mlevene lešnike, mleveni keks i prašak za pecivo u homogenu smesu. Izlijte u pleh obložen pek-papirom i ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Istim postupkom ispecite još 2 kore, da ukupno dobijete 3. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, gustinom, pudingom i malo mleka. Zakuvajte ostatak mleka, pa u njega dodajte smesu od žumanaca i nastavite da kuvate. U jednoj posudi umutite margarin i maslac pa ih dodajte u prohlađenu smesu. Pripremljeni fil podelite na dva dela. Jednom delu dodajte rendanu crnu čokoladu i umućen šlag iz kesice. Drugom delu fila dodajte rendanu belu čokoladu i umućen šlag. Ređajte tortu redosledom: kora - tamni fil - svetli fil – kora - tamni i svetli fil. Šlagom dekorišite tortu.
Možda vas zanima:
MILKA TORTA SAVRŠENA ZA DEČIJE ROĐENDANE A vole je svi od 7 do 107 godina
Raskošna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MARIJINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Izdašna i kremasta, za prave sladokusce
Napravite ovu izdašnu i kremastu poslasticu po receptu Marije Čitaković iz Gornjeg Mušića
SRNEĆA LEĐA PO RECEPTU IZ STARE JUGOSLAVIJE Savršeni spoj čokolade, oraha i džema
Savršena za Novogodišnje i Božićne praznike.
POSNA SAHER TORTA SAVRŠENO PARIRA ORIGINALU Nećete razliku ni da primetite
Savršena za svetog Nikolu ali i doček Nove godine.
POSNE MEKIKE ZA UŽINU KOJA SE PAMTI Vazdušaste, a biće mekane i prekosutra
Služite tople uz prilog po žeji.
4 GREŠKE KADA PRAVITE PIRE KROMPIR Zbog njih ispadne vodenast, a omaknu se i najvećim kuvarima
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u kremastom pireu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA RAJ ZA NEPCA Ješćete je za doručak,ručak i večeru
Sočna i zasitna, bićete oduševljeni.
KROASAN SA DŽEMOM SE TOPI U USTIMA A mirisom vraća u dane detinjstva
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
LISNATI PRUTIĆI SA SIROM IZ BAKINE KUHINJE Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Savršeno idu uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)