MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA RAJ ZA NEPCA Ješćete je za doručak,ručak i večeru
Sočna i zasitna, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 4 crvene paprike
- 1 crni luk
- 200 ml paradajz sosa
- 2 kašike ulja
- biljni bešamel (biljno mleko, brašno, ulje)
- so, biber, suvi začin po ukusu
Priprema:
Pečene paprike iseckajte na trake. Luk propržite u ulju, dodajte paradajz sos i začine i kratko prokuvajte. U tepsiju stavite sloj paprika, prelijte sa paradajz sosom i biljnim bešamelom. Pecite dok musaka ne dobije zlatnu koru i servirajte odmah.
Možda vas zanima:
MUSAKA SA JABUKAMA I KROMPIROM ZA PRAVE GURMANE Klasik na moderan način
Sočna i preukusna, ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ŽITOM ZA DANE STROGOG POSTA Polovina se pojede dok je još u plehu
Zasitna i preukusna, jelo u kome će uživati cela porodica.
MUSAKA SA KAČKAVALJEM BUDI SVA ČULA Ni najveći gurmani joj neće odoleti
Sočna i mirisna, polizaćete i tanjir.
MUSAKA SA PŠENICOM I SUVIM ŠLJIVAMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremasta, zasitna i slasna, a posna.
4 GREŠKE KADA PRAVITE PIRE KROMPIR Zbog njih ispadne vodenast, a omaknu se i najvećim kuvarima
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u kremastom pireu.
KROASAN SA DŽEMOM SE TOPI U USTIMA A mirisom vraća u dane detinjstva
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
LISNATI PRUTIĆI SA SIROM IZ BAKINE KUHINJE Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Savršeno idu uz jogurt ili kiselo mleko.
MILKA TORTA ZA NOVOGODIŠNJE VEČE Svakim zalogajem ostavlja bez daha
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SJENIČKA GIBANICA MEKANA KAO DUŠA Savršena vruća, a biće super i prekosutra
Služite toplu, uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)