SAVRŠEN ZIMSKI DESERT Pravi se od žita, jabuka i oraha, a jede kašikom!
Možete da ga jedete za užinu jer će vas lepo zasititi.
Desert od žita i jabuka
Sastojci:
250 g pšenice
2 jabuke
100 g oraha
1 šolja šećera
700 ml vode
1 kesica cimeta
Priprema:
Potopite pšenicu dva sata u hladnu vodu, operite je, ponovo sipajte vodu da je prekrije i stavite da se kuva. Kad provri, stavite prstohvat soli i smanjite temperaturu. Posle 15 minuta dodajte cimet. Jabuke prepolovite, pospite sa po jednom kašikom šećera i pecite u rerni na 200 stepeni dok ne omekšaju. Kad se ohlade, isecite na manje komade. U skuvanu pšenicu sipajte šećer i mešajte da se istopi. Ocedite ako ima viška vode i dodajte jabuke i iseckane orahe. Izmešajte i pospite odozgo cimetom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)