SAVRŠEN ZIMSKI DESERT Pravi se od žita, jabuka i oraha, a jede kašikom!
Možete da ga jedete za užinu jer će vas lepo zasititi.
Desert od žita i jabuka
Sastojci:
250 g pšenice
2 jabuke
100 g oraha
1 šolja šećera
700 ml vode
1 kesica cimeta
Priprema:
Potopite pšenicu dva sata u hladnu vodu, operite je, ponovo sipajte vodu da je prekrije i stavite da se kuva. Kad provri, stavite prstohvat soli i smanjite temperaturu. Posle 15 minuta dodajte cimet. Jabuke prepolovite, pospite sa po jednom kašikom šećera i pecite u rerni na 200 stepeni dok ne omekšaju. Kad se ohlade, isecite na manje komade. U skuvanu pšenicu sipajte šećer i mešajte da se istopi. Ocedite ako ima viška vode i dodajte jabuke i iseckane orahe. Izmešajte i pospite odozgo cimetom.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)