SAVRŠEN ZIMSKI DESERT Pravi se od žita, jabuka i oraha, a jede kašikom!
Možete da ga jedete za užinu jer će vas lepo zasititi.

Desert od žita i jabuka
Sastojci:
250 g pšenice
2 jabuke
100 g oraha
1 šolja šećera
700 ml vode
1 kesica cimeta
Priprema:
Potopite pšenicu dva sata u hladnu vodu, operite je, ponovo sipajte vodu da je prekrije i stavite da se kuva. Kad provri, stavite prstohvat soli i smanjite temperaturu. Posle 15 minuta dodajte cimet. Jabuke prepolovite, pospite sa po jednom kašikom šećera i pecite u rerni na 200 stepeni dok ne omekšaju. Kad se ohlade, isecite na manje komade. U skuvanu pšenicu sipajte šećer i mešajte da se istopi. Ocedite ako ima viška vode i dodajte jabuke i iseckane orahe. Izmešajte i pospite odozgo cimetom.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)