Musaka bez mesa: Feonomenalan predlog za jeftin, ukusan i zdrav obrok
Sočivo i kromprir se savršeno kombinuju i zato ne oklevajte, pripremite ovu musaku za vas i vašu porodicu
Musaka bez mesa
Sastojci:
300 g sočiva
300 g krompira
1 paradajz
1 tikvica
1 šargarepa
1 kocka povrtne supe
peršun
so, biber
Priprema:
Prokuvajte sočivo u slanoj vodi 20 minuta. Krompir oljuštite, skuvajte da omekne, pa isecite na kolutove. Napravite bujon od kocke za supu. Paradajz i tikvicu takođe isecite na kolutove i ređajte u vatrostalnu posudu. Na dno prvo ređajte krompir, pa izrendanu šargarepu, a potom kolutove tikvice. Preko tikvice sipajte prokuvano sočivo i odozgo poređajte kolutove paradajza. Posolite, pobiberite i ulijte bujon da ogrezne povrće, te pecite 30 minuta na 160 stepeni te 10 na 220. Gotovu musaku pospite seckanim peršunom.
SAVET Umesto bujona možete koristiti mešavinu pavlake za kuvanje i mleka
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Musaka od krompira i sira je savršeno jelo, ništa vam više ne treba!
Ukusan ručak koji će svi obožavati.
SOČNO JELO BEZ MESA Posna musaka brzo se sprema, još brže jede
Nisu neophodni neki posebni sastojci.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)