Musaka bez mesa: Feonomenalan predlog za jeftin, ukusan i zdrav obrok
Sočivo i kromprir se savršeno kombinuju i zato ne oklevajte, pripremite ovu musaku za vas i vašu porodicu
Musaka bez mesa
Sastojci:
300 g sočiva
300 g krompira
1 paradajz
1 tikvica
1 šargarepa
1 kocka povrtne supe
peršun
so, biber
Priprema:
Prokuvajte sočivo u slanoj vodi 20 minuta. Krompir oljuštite, skuvajte da omekne, pa isecite na kolutove. Napravite bujon od kocke za supu. Paradajz i tikvicu takođe isecite na kolutove i ređajte u vatrostalnu posudu. Na dno prvo ređajte krompir, pa izrendanu šargarepu, a potom kolutove tikvice. Preko tikvice sipajte prokuvano sočivo i odozgo poređajte kolutove paradajza. Posolite, pobiberite i ulijte bujon da ogrezne povrće, te pecite 30 minuta na 160 stepeni te 10 na 220. Gotovu musaku pospite seckanim peršunom.
SAVET Umesto bujona možete koristiti mešavinu pavlake za kuvanje i mleka
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Musaka od krompira i sira je savršeno jelo, ništa vam više ne treba!
Ukusan ručak koji će svi obožavati.
SOČNO JELO BEZ MESA Posna musaka brzo se sprema, još brže jede
Nisu neophodni neki posebni sastojci.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)