Pet ko vrata za konzervu pelata: Evo kako da poboljšate ukus omiljenog sosa
Paradajz pelat se sjajno slaže sa testeninom, a uz pomoć adekvatnih kulinarskih trikova koje delimo sa vama, možete da ga nadogradite i poboljšate njegov ukus

U današnja vremena, kao što znate, vreme je novac. Ne kažemo - ako imate vremena da kuvate i ljuštite paradajz, zaista svaka čast, ali ponekad je brže i jednostavnije pribeći onom iz konzerve - pelatu, a njih zaista ima bezbroj i dostupni su na tržištu po povoljnim cenama. Vi samo treba da se odlučite da li ćete uzeti onaj sa paradajzom u komadu ili iseckan. I upamtite - nisu svi umaci jednaki, a ponekad im baš fali nešto da dobiju onaj prepoznatljivi, domaći ukus. Uz pomoć nekoliko stvari koje možda već imate pri ruci, nadogradite običnu limenku pelata ovim jednostavnim trikovima.
TOPLO JE BOLJE
Kupovni sos od paradajza uvek je dobro da ga zagrejete u posebnoj posudi pre nego što ga pomešate, recimo, s testeninom. Zagrevanje sosa probudiće sve začine i pomaže u oblaganju testenine. Pustite da lagano kuva najmanje 15 minuta kako bi se sos zgusnuo i pojačao ukuse.
DODAJTE POVRĆE
Uključivanje svežeg ili smrznutog povrća daje snažan ukus i teksturu pelatu. Kratko izdinstajte sveže povrće na maslinovom ulju pre dodavanja sosa od paradajza u tiganj. Tikvice narezane na kockice, bundeva, šargarepa, paprika, kukuruz i kelj jednostavne su opcije koje možete dodati. Ako se odlučite za smrznuto povrće poput spanaća ili brokolija, odmrznite ih i ocedite višak vode pre nego što ih umešate u sos. Zaokružite sos šakom sveže naseckanog začinskog bilja, poput bosiljka, peršuna, origana, korijandera, vlašca ili majčine dušice.
VINA NIKAD DOSTA
Vino, i crno i belo, stvara kompleksnost i daje dubinu sosu. Lagana bela vina poput pinoa čine sos hrskavim i s notama citrusa. Crna vina punog ukusa poput merlota daće vašem sosu bogat duboki zemljani ukus. Izbegavajte izrazito voćna vina jer mogu drastično da promene ukus.
FINA KISELINA
Kapari ili masline vašem sosu daće pikantni ukus, kao i kašika ukiseljenog povrća zbog sirćeta koji oponaša prirodnu kiselinu u paradajzu. Sok svežeg limuna ili kašika jabukovog sirćeta takođe idu sjajno.

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

HAOS U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI: Američke luke prepune uvoznih automobila, ne znaju kako se primenjuju nove carine

MIŠEL I BARAK OBAMA SE RAZVODE? Oglasila se bivša prva dama SAD

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Srbi sa KiM četvrti dan pešačili ka Beogradu: Stigli nadomak Ljiga, sutra nastavljaju put; Veliki doček FOTO

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?
PAPARACO! Peja šeta novu devojku nakon razvoda?! Ne odvaja se od misteriozne plavuše, pao i poljubac, a onda ju je i hranio u punom restoranu (FOTO)

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)