FANTASTIČAN RUČAK ZA POLA SATA Sočna piletina sa pirinčem i paradajzom
Zdravo jelo za koje ne treba mnogo vremena
Pirinač sa piletinom
Sastojci:
500 g pirinča
500 g pilećih prsa
200 ml pasiranog paradajza
50 g putera
2 kašike ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
Priprema:
Piletinu isecite na komade veličine zalogaja i ispržite na malo ulja. Izvadite, pa u istom tiganju prodinstajte iseckana oba luka. Dodajte pirinač i kada postane staklast sipajte čašu vode i so po ukusu. Kuvajte 20-30 minuta. Kada tečnost ispari, dodajte piletinu, još začina po ukusu i pasirani paradajz. Neprestano mešajte i dolivajte toplu vodu ili bujon. Kada je pirinač gotov, dodajte puter, izmešajte i poslužite.
Možda vas zanima:
PEČURKE, PRAZILUK I PIRINAČ Neodoljiva kombinacija ukusa i mirisa
Zdrav ručak sa povrćem.
UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!
Ovo jelo možete da jedete kao obrok ili uz meso kao prilog.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)