UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!
Ovo jelo možete da jedete kao obrok ili uz meso kao prilog.
Pirinač s prazilukom
Sastojci:
2 šolje (od 250 ml) pirinča
1 praziluk (beli deo)
100 ml ulja
1 kašika mešavine suvih začina
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica seckanog lišća peršuna
Priprema:
Praziluk iseckajte na tanke kolutove, dodajte ulje, suvi začin, malo vode i dinstajte na tihoj vatri dok ne omekša. Dodajte opran pirinač, tri šolje vode, so i ostavite da se kuva. Povremeno promešajte. Kada tečnost ispari proverite da li je kuvan pirinač. Pirinač treba da bude sočan, pa pazite da ga ne prekuvate. Ako nije skuvan, dodajte još pola šolje vode i kuvajte dok ne ispari. U gotov dodajte biber i peršun i polako izmešajte.
Možda vas zanima:
UKUSNO JELO IZ RERNE Pilav sa povrćem i kobasicom rado jedu i stari i mladi
Ovo jelo je izdašno i imaćete spreman ručak za dva dana.
SPREMITE PIRINAČ KAO ITALIJANI Aromatični milanski rižoto je raj za sva čula
Glavni sastojak je šafran koji mu daje specifičan ukus, miris i žutu boju.
PIRINAČ SA SLANINICOM Ukusno jelo za prave gurmane
Jednostavno se pravi, a lepo će vas zasititi.
PEČURKE, PRAZILUK I PIRINAČ Neodoljiva kombinacija ukusa i mirisa
Zdrav ručak sa povrćem.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)