UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!

Trpeza/ V.V.

17:24

Sezonski recepti 0

Ovo jelo možete da jedete kao obrok ili uz meso kao prilog.

UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!
Shutterstock

Pirinač s prazilukom

Sastojci:

2 šolje (od 250 ml) pirinča

1 praziluk (beli deo)

100 ml ulja

1 kašika mešavine suvih začina

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

1 kašičica seckanog lišća peršuna

Priprema:

Praziluk iseckajte na tanke kolutove, dodajte ulje, suvi začin, malo vode i dinstajte na tihoj vatri dok ne omekša. Dodajte opran pirinač, tri šolje vode, so i ostavite da se kuva. Povremeno promešajte. Kada tečnost ispari proverite da li je kuvan pirinač. Pirinač treba da bude sočan, pa pazite da ga ne prekuvate. Ako nije skuvan, dodajte još pola šolje vode i kuvajte dok ne ispari. U gotov dodajte biber i peršun i polako izmešajte.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading