UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!
Ovo jelo možete da jedete kao obrok ili uz meso kao prilog.
Pirinač s prazilukom
Sastojci:
2 šolje (od 250 ml) pirinča
1 praziluk (beli deo)
100 ml ulja
1 kašika mešavine suvih začina
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica seckanog lišća peršuna
Priprema:
Praziluk iseckajte na tanke kolutove, dodajte ulje, suvi začin, malo vode i dinstajte na tihoj vatri dok ne omekša. Dodajte opran pirinač, tri šolje vode, so i ostavite da se kuva. Povremeno promešajte. Kada tečnost ispari proverite da li je kuvan pirinač. Pirinač treba da bude sočan, pa pazite da ga ne prekuvate. Ako nije skuvan, dodajte još pola šolje vode i kuvajte dok ne ispari. U gotov dodajte biber i peršun i polako izmešajte.
Možda vas zanima:
UKUSNO JELO IZ RERNE Pilav sa povrćem i kobasicom rado jedu i stari i mladi
Ovo jelo je izdašno i imaćete spreman ručak za dva dana.
SPREMITE PIRINAČ KAO ITALIJANI Aromatični milanski rižoto je raj za sva čula
Glavni sastojak je šafran koji mu daje specifičan ukus, miris i žutu boju.
PIRINAČ SA SLANINICOM Ukusno jelo za prave gurmane
Jednostavno se pravi, a lepo će vas zasititi.
PEČURKE, PRAZILUK I PIRINAČ Neodoljiva kombinacija ukusa i mirisa
Zdrav ručak sa povrćem.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)