UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!
Ovo jelo možete da jedete kao obrok ili uz meso kao prilog.
Pirinač s prazilukom
Sastojci:
2 šolje (od 250 ml) pirinča
1 praziluk (beli deo)
100 ml ulja
1 kašika mešavine suvih začina
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica seckanog lišća peršuna
Priprema:
Praziluk iseckajte na tanke kolutove, dodajte ulje, suvi začin, malo vode i dinstajte na tihoj vatri dok ne omekša. Dodajte opran pirinač, tri šolje vode, so i ostavite da se kuva. Povremeno promešajte. Kada tečnost ispari proverite da li je kuvan pirinač. Pirinač treba da bude sočan, pa pazite da ga ne prekuvate. Ako nije skuvan, dodajte još pola šolje vode i kuvajte dok ne ispari. U gotov dodajte biber i peršun i polako izmešajte.
Možda vas zanima:
UKUSNO JELO IZ RERNE Pilav sa povrćem i kobasicom rado jedu i stari i mladi
Ovo jelo je izdašno i imaćete spreman ručak za dva dana.
SPREMITE PIRINAČ KAO ITALIJANI Aromatični milanski rižoto je raj za sva čula
Glavni sastojak je šafran koji mu daje specifičan ukus, miris i žutu boju.
PIRINAČ SA SLANINICOM Ukusno jelo za prave gurmane
Jednostavno se pravi, a lepo će vas zasititi.
PEČURKE, PRAZILUK I PIRINAČ Neodoljiva kombinacija ukusa i mirisa
Zdrav ručak sa povrćem.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)