ZAPEČENI PROKELJ SA SLANINOM, kad nemate vremena da kuvate, biće gotov za manje od sat

alo.rs/I. V.

07:30

Sezonski recepti 0

Kad nemate pripremljen ručak, a to mora biti što pre, onda posegnite za ovim receptom. Za madnje od sat, uključujući i pečenje, možete napraviti odličan ručak za celu porodicu.

ZAPEČENI PROKELJ SA SLANINOM, kad nemate vremena da kuvate,  biće gotov za manje od sat
Schutterstock

 

Zapečeni prokelj

Sastojci:

4 kriške slanine

400 g prokelja

400 g krompira

2 kašike prezli

2 kašike parmezana

50 ml mleka

2 čena belog luka

so, biber

Priprema:

Pomešajte mleko, pavlaku i beli luk, pa začinite solju i biberom. Na teflonu bez masnoće propržite slaninu i dodajte kelj. Četvrtinom krompira prekrijte dno vatrostalne posude, preko stavite trećinu slanine i prokelja, pa ponovite postupak. Pomešajte parmezan i prezle. Prelijte smesu s mlekom preko krompira i pospite mešavinom s prezlama. Pecite 45 minuta na 180 stepeni.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading