Zapečeni prokelj sa slaninom i krompirom gotov za manje od sat i minimalno prljavog posuđa
Kad nemate pripremljen ručak, a to mora da bude što pre, onda je ovaj recept prava stvar ta vas. Za manje od sat, uključujućii i pečenje, možete napraviti odličan ručak za celu porodicu.
Zapečeni prokelj
Sastojci:
4 kriške slanine
400 g prokelja
400 g krompira
2 kašike prezli
2 kašike parmezana
50 ml mleka
2 čena belog luka
so, biber
Priprema:
Pomešajte mleko, pavlaku i beli luk, pa začinite solju i biberom. Na teflonu bez masnoće propržite slaninu i dodajte kelj. Četvrtinom krompira prekrijte dno vatrostalne posude, preko stavite trećinu slanine i prokelja, pa ponovite postupak. Pomešajte parmezan i prezle. Prelijte smesu s mlekom preko krompira i pospite mešavinom s prezlama. Pecite 45 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.
FRANCUSKA MUSAKA Pomešate četiri namirnice i dobijete ručak za 2 dana!
Jelo koje se svima dopada, a jednostavno je za pripremu.
UKUSAN RUČAK ZA CELU PORODICU Super recept za musaku sa slaninom
Kuća će vam cela mirisati.
NAJBOLJI UKUS NA SVETU Punjene paprike sa neobičnim dodatkom spremaćete svaki dan
Niste ovako ništa slično probali.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)