Em ukusan, em se brzo pravi - PILAV s tikvicama ŠTEDI BUDŽET naročito pred kraj meseca
Kremasti pilav od pirinča, svežih tikvica, začina, putera i sveže rendanog parmezana savršen je izbor za lagani ručak ili večeru. Trebaće vam samo nekoliko sastojaka za ovaj brz i ukusan obrok s povrćem.
Kremasti pilav s tikvicama
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
3 male tikvice, isečene na komade
1/2 crnog luka, seckanog
1 čen belog luka
1/4 kašičice soli
300 g arborio pirinča
800 g povrtnog temeljca
60 g pavlake za kuvanje
2 kašike putera
1/2 veze seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte tikvice, luk i beli luk. Krčkajte na srednje laganoj vatri, povremeno mešajući, dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta. Zatim dodajte pirinač i začine i sve zalijte sa 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuvajte oko 15 minuta uz povremeno mešanje i postepeno dolivajući povrtni temeljac. Kada je pirinač skuvan, umešajte puter i kajmak i sve izmešajte. Poslužite odmah sa sveže rendanim parmezanom i svežim peršunom.
Možda vas zanima:
UVEK SE LEPO POJEDE Pirinač sa mesom i boranijom, izdašan i preukusan obrok
Idealno jelo za porodični ručak.
Čokoljupci, ovaj kolač će da vas ostavi bez teksta, verujte nam na reč!
Kremaste čokoladne kocke, koje se sastoje od čokoladne korei bogate kreme od umućene pavlake i tamne čokolade. ćete pripremiti očas posla,
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)