Em ukusan, em se brzo pravi - PILAV s tikvicama ŠTEDI BUDŽET naročito pred kraj meseca
Kremasti pilav od pirinča, svežih tikvica, začina, putera i sveže rendanog parmezana savršen je izbor za lagani ručak ili večeru. Trebaće vam samo nekoliko sastojaka za ovaj brz i ukusan obrok s povrćem.
Kremasti pilav s tikvicama
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
3 male tikvice, isečene na komade
1/2 crnog luka, seckanog
1 čen belog luka
1/4 kašičice soli
300 g arborio pirinča
800 g povrtnog temeljca
60 g pavlake za kuvanje
2 kašike putera
1/2 veze seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte tikvice, luk i beli luk. Krčkajte na srednje laganoj vatri, povremeno mešajući, dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta. Zatim dodajte pirinač i začine i sve zalijte sa 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuvajte oko 15 minuta uz povremeno mešanje i postepeno dolivajući povrtni temeljac. Kada je pirinač skuvan, umešajte puter i kajmak i sve izmešajte. Poslužite odmah sa sveže rendanim parmezanom i svežim peršunom.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)