Em ukusan, em se brzo pravi - PILAV s tikvicama ŠTEDI BUDŽET naročito pred kraj meseca
Kremasti pilav od pirinča, svežih tikvica, začina, putera i sveže rendanog parmezana savršen je izbor za lagani ručak ili večeru. Trebaće vam samo nekoliko sastojaka za ovaj brz i ukusan obrok s povrćem.
Kremasti pilav s tikvicama
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
3 male tikvice, isečene na komade
1/2 crnog luka, seckanog
1 čen belog luka
1/4 kašičice soli
300 g arborio pirinča
800 g povrtnog temeljca
60 g pavlake za kuvanje
2 kašike putera
1/2 veze seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte tikvice, luk i beli luk. Krčkajte na srednje laganoj vatri, povremeno mešajući, dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta. Zatim dodajte pirinač i začine i sve zalijte sa 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuvajte oko 15 minuta uz povremeno mešanje i postepeno dolivajući povrtni temeljac. Kada je pirinač skuvan, umešajte puter i kajmak i sve izmešajte. Poslužite odmah sa sveže rendanim parmezanom i svežim peršunom.
Možda vas zanima:
UVEK SE LEPO POJEDE Pirinač sa mesom i boranijom, izdašan i preukusan obrok
Idealno jelo za porodični ručak.
Čokoljupci, ovaj kolač će da vas ostavi bez teksta, verujte nam na reč!
Kremaste čokoladne kocke, koje se sastoje od čokoladne korei bogate kreme od umućene pavlake i tamne čokolade. ćete pripremiti očas posla,
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)