Baba Jelka nam je otkrila jednostavni RECEPT ZA ĐUVEČ zbog kojeg snaja hoće da pukne od muke

alo.rs/I. V.

14:27

Sezonski recepti 0

Jos jedno tipično vojvođansko jelo, varivo od povrća s piletinom pa još zapečeno u rerni obradovaće sve ukućane, a naročito

Baba Jelka nam je otkrila jednostavni RECEPT ZA ĐUVEČ zbog kojeg snaja hoće da pukne od muke
Printscreen/Youtube

 

Baba Jelkin đuveč

Sastojci:

2 kašike ulja

100 g crnog luka

2 čena belog luka

200 g pirinča

500 ml ključale vode

1 pileća kocka

100 g smrznutog graška

120 g šargarepe isečene na kockice

2 kašike maslinovog ulja

600 g pilećih prsa

so,  biber

50 g rendanog sira

Priprema:

Na zagrejanom ulju kratko propržite seckani crni i beli luk, dodajte pirinač i zajedno pržite oko 2 minuta. U ključalu vodu dodajte pilećću kocku. Pirinač prelijte kuvanim pilećim bujonom, pa dodajte grašak i šargarepu. Pileće grudi isecite na manje komade i pržite na zagrejanom maslinovom ulju do zlatne boje. U vatrostalnu posudu sipajte bujon s pirinčem i povrćem. Pečenu piletinu rasporedite po površini i prekrijte folijom. Po želji dodajte još soli i bibera. Pileću smesu pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 35 minuta. Smesu pospite rendanim sirom i vratite u rernu da se peče dok se sir ne otopi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

https://trpeza.alo.rs/slatki-kutak/vesti/39670/kazu-da-je-nalik-svarcvald-torti-desert-cudnog-imena-i-jos-cudnovatijeg-ukusa/vest

 

Komentari (0)

Loading