Baba Jelka nam je otkrila jednostavni RECEPT ZA ĐUVEČ zbog kojeg snaja hoće da pukne od muke
Jos jedno tipično vojvođansko jelo, varivo od povrća s piletinom pa još zapečeno u rerni obradovaće sve ukućane, a naročito
Baba Jelkin đuveč
Sastojci:
2 kašike ulja
100 g crnog luka
2 čena belog luka
200 g pirinča
500 ml ključale vode
1 pileća kocka
100 g smrznutog graška
120 g šargarepe isečene na kockice
2 kašike maslinovog ulja
600 g pilećih prsa
so, biber
50 g rendanog sira
Priprema:
Na zagrejanom ulju kratko propržite seckani crni i beli luk, dodajte pirinač i zajedno pržite oko 2 minuta. U ključalu vodu dodajte pilećću kocku. Pirinač prelijte kuvanim pilećim bujonom, pa dodajte grašak i šargarepu. Pileće grudi isecite na manje komade i pržite na zagrejanom maslinovom ulju do zlatne boje. U vatrostalnu posudu sipajte bujon s pirinčem i povrćem. Pečenu piletinu rasporedite po površini i prekrijte folijom. Po želji dodajte još soli i bibera. Pileću smesu pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 35 minuta. Smesu pospite rendanim sirom i vratite u rernu da se peče dok se sir ne otopi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)