DOMAĆA MARMELADA OD MANDARINA Zdrav voćni namaz, bez aditiva, uvek spreman za doručak i palačinke
Napravite sami marmeladu od ovog zimskog voća.
Marmelada od mandarina
Sastojci:
3 kg mandarina
8 šoljica šećera
9 šoljica vode
Sok od jednog limuna
Priprema:
Mandarine operite, oljuštite i uklonite sve bele delove kore koji ostanu. Razdvojite na komade i očistite koštice, pa svaki presecite na pola. U šerpu sipajte vodu i kada se zagreje dodajte mandarine, šećer, limunov sok i nekoliko kora koje ste oprali u sodi bikarboni. Mešajte da se šećer istopi i ostavite da provri. Smanjite temperaturu i kuvajte oko jedan sat uz povremeno mešanje. Možete i duže ako želite gušću marmeladu. Isključite, ostavite da se prohladi 15 minuta, pa sipajte u sterilisane tegle.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)