DOMAĆA MARMELADA OD MANDARINA Zdrav voćni namaz, bez aditiva, uvek spreman za doručak i palačinke
Napravite sami marmeladu od ovog zimskog voća.
Marmelada od mandarina
Sastojci:
3 kg mandarina
8 šoljica šećera
9 šoljica vode
Sok od jednog limuna
Priprema:
Mandarine operite, oljuštite i uklonite sve bele delove kore koji ostanu. Razdvojite na komade i očistite koštice, pa svaki presecite na pola. U šerpu sipajte vodu i kada se zagreje dodajte mandarine, šećer, limunov sok i nekoliko kora koje ste oprali u sodi bikarboni. Mešajte da se šećer istopi i ostavite da provri. Smanjite temperaturu i kuvajte oko jedan sat uz povremeno mešanje. Možete i duže ako želite gušću marmeladu. Isključite, ostavite da se prohladi 15 minuta, pa sipajte u sterilisane tegle.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)